Nieuws 28233610_352402381904220_2136915848_n

Gepubliceerd op februari 19th, 2018 | door admin

0

FDB LaCo Junioren winnen eenvoudig

Speelronde 8 van de LaCo stond afgelopen zaterdag op het programma. Voor de FDB Junioren stond er in een thuiswedstrijd op het programma in Joure en moesten tegen de nummer vier in de poule de RDB.

De eerste single werd afgetrapt door Meinte Hibma. Meinte die afgelopen weken in uistekende vorm verkeerd (ondermeer L32 Dutch Open en FDB Ranking winnaar in Jubbega) mocht het opnemen tegen Stijn Onderstal. Meinte wist zijn tegenstander met 3-1 te verslaan. Vervolgens mocht Jurjen van der Velde de eer van de FDB hooghouden. Hij speelde tegen C. Meyer. Jurjen wist de speler van de RDB met maar liefst 3-0 te whitewashen! Daarna mocht Lesly Tessin gooien voor de 3-0 voorsprong. Ook Lesly wist te winnen dankzij een 3-0 overwinning, waarin nog een 103-finish werd uitgegooid op R. Musters. De vierde single mocht Marcel Bus gooien tegen Haske Cobussen. Het was niet echt een goede partij van beide mannen, maar Marcel wist toch zonder moeite te winnen met 3-0! De vijfde en laatste single moest de 5-0 worden voor de FDB, maar helaas wist Sytze Terpstra er niet in te slagen om Milan Oskam te verslaan. Het werd 3-0 voor Milan in een redelijke wedstrijd.

Na de singles stond de FDB dus al met 4-1 voor tegen de darters uit het Rivierenland. Jurjen van der Velde en Lesly Tessin begonnen vervolgens met de koppels. Ze namen het op tegen Oskam en Musters. Gemakkelijk ging de winst naar de FDB met 3-0.
Hierna mochten Iwan Reijmer en Marcel Bus een koppelwedstrijd spelen. Zij wisten Haske Cobussen en Stijn Onderstal in een moeizame wedstrijd te verslaan met 3-1.

Na de lunchpauze werden de laatste twee koppels in de Joure gespeeld, waar de stand tot nu toe al 6-1 was in het voordeel van de FDB. Jurjen van der Velde en Lesly Tessin wisten Stijn Onderstal en Haske Cobussen met 3-0 naar huis te sturen.
Het laatste koppel van de dag werd door Iwan Reijmer en Meinte Hibma gespeeld voor de FDB. Zij kwamen wel met 1-0 achter tegen Musters en Oskam, maar vervolgens gingen drie legs op een rij naar de Friezen!

Voordat de teamgame begon was de stand 8-1. En dat werd met de teamgame nog even uitgebreid naar 9-1, want Lesly wist 105 prachtig uit te gooien!

Vervolgens de laatste partij van vandaag: de solo. Teake Beukema mocht voor de 10-1 gaan gooien, maar wist dat ‘sprookje’ helaas niet waar te maken. Stijn Van den Berg wist daar een stokje voor de steken. De RDB’er won met 3-1, ondanks een 1-0 achterstand.

Geen 10-1, maar wel 9-2 vandaag. Weer een prachtige prestatie van de FDB, waarmee zij hun eerste plek in poule A nog even versterkten.

Door: Marcel Bus.


Over de auteurReageren is niet meer mogelijk.

Naar boven ↑
  • DartGids

  • februari, 2018

    Sorteeropties
    24feb12:00- 12:00FDB toernooi 3e en 4e divisie
  • Volg DartIndex

           

ăn dặm kiểu NhậtResponsive WordPress Themenhà cấp 4 nông thônthời trang trẻ emgiày cao gótshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữhouse beautiful

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten